Imprimare
PDF

Pentru a călători în România, cetăţenii U.E. nu au nevoie de viză; la vamă se prezintă doar cu actul de identitate sau paşaportul.
Este nevoie de un card european de asigurări sociale de sănătate.
Dacă plecaţi în călătorie cu maşina, aveţi nevoie şi de Cartea Verde, obţinută odată cu poliţa R.C.A.
Pentru a vizita Cristianul, vă recomandăm să ajungeţi, mai întâi, la Braşov, de unde puteţi să călătoriţi cu:
– automobilul pe D.N.73;
– autobuzele, din autogara de pe str. Avram Iancu, spre Râşnov sau Bran, care vă stau la dispoziţie din 30 în 30 de minute;
– cu trenul, din gara Braşov, pe ruta Braşov-Zărneşti, începând cu ora 6,00, din oră în oră, până la ora 20,00, ultima cursă fiind la 22,40; sau, în sens invers, de la Zărneşti spre Braşov, începând cu ora 5,17, ultima cursă fiind la ora 21,00.
Cazarea se poate face oriunde în Braşov, Poiana Braşov, Cristian, Râşnov, Ghimbav, Codlea sau Vulcan, care vă oferă posibilităţi de odihnă şi masă în hoteluri şi pensiuni turistice.
Pentru vizitarea bisericilor din Cristian şi a muzeului şcolii, luaţi în considerare programul de funcţionare: în fiecare zi lucrătoare, între orele 9,00-12,00 şi 14,00-17,00, respectiv, duminica, între orele: 9,00-15,00.
Cristianul are o climă moderată, care se caracterizează prin ierni lungi, dar blânde şi veri răcoroase, cu un regim bogat de precipitaţii. Se înregistrează temperaturi medii între +7,5°C şi +8°C, iar în sezonul rece, între -3°C şi -4°C. Cea mai rece lună a anului este ianuarie, iar cea mai călduroasă, iulie, cu temperaturi ce depăşesc 19°C. Cele mai plăcute perioade sunt primăvara şi toamna. Dacă mergeţi vara, luaţi-vă haine subţiri, pantofi comozi şi o pălărie. E bine să aveţi în bagaje şi o jachetă uşoară, pentru seri mai răcoroase.
Atenţie! La intrarea în biserici este necesar să aveţi o ţinută decentă. Este interzis accesul în şort sau maieuri cu decolteuri mari.
Moneda oficială este leul. Băncile şi casele de schimb sunt deschise, în general, de luni până vineri, între orele 9,00 şi 17,00, iar sâmbăta între orele 9,00 ?i 13,00. Băncile şi oficiile poştale sunt dotate cu distribuitoare automate (bancomate), care schimbă devize străine în lei.
Pentru urgenţe, apelaţi la „112” !
Telefoanele publice funcţionează cu monede sau cartele, care se pot procura de la  oficiile poştale, telefonice sau de la chioşcurile de ziare.
Pentru aparatele dumneavoastră audio sau video şi pentru încărcătorul telefonului mobil, nu uitaţi că voltajul e de 220 volţi.