Imprimare
PDF

Aşezarea Cristianului, de-o parte şi de alta a drumului naţional 73, care face legătura dintre Braşov-Câmpulung-Piteşti-Bucureşti, precum şi în imediata vecinătate, prin Ghimbav cu drumul naţional ce leagă Braşovul de Făgăraş, Sibiu, Cluj, oferă interesante trasee turistice, la îndemâna oricărui iubitor de călătorii.

Cristian-Braşov. Un drum de numai 8 kilometri vă dă posibilitatea de a descoperi Braşovul, cu Tâmpa, Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, Prima Şcoală Românească din Şchei, dar şi celelalte instituţii muzeale, adevărate păstrătoare de istorie şi mărturii ale trecutului.

Cristian-Râşnov-Poiana Braşov. Un traseu simplu până la Râşnov, de numai 4 kilometri, unde se poate vizita Cetatea Ţărănească şi apoi, parcurgând drumul pitoresc prin Cheile Râşnoavei, poposiţi în Poiana Braşov, superba staţiune de munte, adevărată perlă a Carpaţilor.

Cristian-Câmpulung-Piteşti-Bucureşti. Un drum făcut cu mijloacele de transport în comun sau cu automobilul îţi oferă un popas la Castelul Bran, Muzeul Etnografic şi Muzeul Vămii, apoi frumoasa vale a Moieciului cu minunatele pensiuni turistice, o abatere la Şirnea, primul sat turistic al României, urcând la Fundata, localitatea aflată la cea mai mare altitudine din ţară, coborând la Rucăr pentru a zăbovi în frumosul oraş Câmpulung. Poţi să-ţi continui traseul spre Piteşti şi apoi, pe autostradă, la Bucureşti, capitala României.

Cristian-Zărneşti. O călătorie plăcută pe calea ferată sau pe şosea, descoperind Zărneştiul, Tohanul şi apoi, escaladând per-pedes maiestuoasa Piatra Craiului.

Cristian-Ghimbav-Codlea-Şercaia-Făgăraş-Sibiu (cu abateri spre Cincu sau Sâmbăta de Sus). Pe drumul de fier sau şoseaua naţională se pot vizita bisericile săseşti din Ghimbav şi Codlea, continuând traseul spre Făgăraş, prin Şercaia (la numai câţiva kilometri de vestita Poiană a Narciselor din Vad), unde neapărat trebuie vizitată Cetatea şi muzeul.
Vă continuaţi drumul spre Sibiu, făcând aba-terile sugerate spre Cincu, la biserica-cetate şi complexul  Muzeal al Mânăstirii „Brâncoveanu”. Reieşind în şoseaua naţională, vă continuaţi drumul spre Sibiu, unde posibilităţile turistice şi de instrucţie culturală sunt nenumărate.

Cristian-Braşov-Feldioara-Homorod-Caţa-Rupea-Sighişoara-Mălâncrav-Biertan-Mediaş-Turda-Cluj. O propunere de traseu, ceva mai lungă, dar de nerefuzat, pentru a vizita bisericile-cetate de la Feldioara, Rotbav, Homorod, Caţa, cetatea din Rupea, Sighişoara – un oraş medieval locuit, Mălâncravul şi Biertanul cu bisericile săseşti, absolut extraordinare, continuând drumul la Mediaş, superbul şi misteriosul oraş, probabil construit de masoni, spre Turda, vechea Potaissa daco-romană, cu celebrele biserici, Salina şi Cheile Turzii, pentru a vă odihni şi vizita Clujul, capitala culturală a Transilvaniei.

Încercaţi să vă satisfaceţi aceste plăceri şi nu aveţi ce regreta! Şi totul pleacă de la Cristian, care nu e buricul lumii, dar aşezat în inima ţării vă oferă aceste posibilităţi!