Imprimare
PDF

Sărbătoarea Zilele Comunei Vulcan

afis-zilele-comunei-vulcan-2013-CopySărbătoarea Zilele Comunei Vulcan incepe cu o paradă a portului popular, urmată de un program artistic și de divertisment.  Nu lipsesc soliștii vocali și instrumentiștii, cât și programul folcloric și dansurile populare.


 

Fanfara

 

Fanfara de astazi din localitatea VUlcan continua traditia fanfarei sasesti infiintate initial cu membrii etnici germani la 1853 . Fanfara a fost nelipsita la serbarile campenesti , la nunti si inmormantari , precum si la festivaluri judetene si interjudetene.

Armindeni


Armindeni – Este Sarbatoarea Primaverii in traditia populara si Ziua localitatii colonie 1 Mai.
Potrivit tradiţiei armindenului, la 1 Mai se arborează la poarta fiecărei gospodării cate un arbust de fag, inalt de circa 4 metri, tăiat din pădure şi adus in preziua zilei de 1 Mai. Acesta se numeşte “arminden” si se păstrează pană la sfarşitul lunii iulie, cand cu lemnele din el se coace prima paine din recolta de grau a anului in curs. In varianta locala, feciorii împodobesc porţile fetelor de măritat cu crengi verzi aduse din pădure. Creanga verde este un însemn al fertilităţii şi e păstrată la poartă până în momentul secerişului.

 

De Armindeni, locuitorii coloniei 1 Mai participa la o serbare campeneasca, insotita de spectacole ce cuprind parade ale costumelor populare, dansuri si cantece populare si concerte ale fanfarei din Vulcan. Fanfara din Vulcan continua traditia sasilor, initiatorii fanfarei de odinioara